Forum

Vi gør opmærksom på at forummet er til diskussion imellem antenneforeningens medlemmer. Hvis du derfor har brug for support kan du trykke her. Hvis du har spørgsmål til bestyrelsen, skal du benytte kontaktinformationerne på denne side.

Velkommen Gæst 

Vis/Skjul header

Velkommen, gæst! For at skrive indlæg kræves det, at du bliver registreret.

Sider: First << 3 4 5 [6] 7 8 9
Forfatter Emne: Problemer med billede efter omlægningen
BehnReady
Newbie
Indlæg: 9
Indlæg Re: Problemer med billede efter omlægningen
den: January 9, 2012, 09:02

Vi har også fået pixelering på DR1, og på de fleste HD kanaler er der udfald ca. hvert 10 min. Text-tv mangler ofte tekst på siderne, hvilket formodentlig skyldes for svagt signal.

Generelt kan jeg se at efter omlægningen, der er vi gået fra at have en signalstyrke på 95-96 til nu kun at have en signalstyrke på 72-76. GVD må sgu gøre noget.

Rbp
Newbie
Indlæg: 2
Indlæg Re: Problemer med billede efter omlægningen
den: January 9, 2012, 14:21

Er der nogen der har fået et svar fra GVD?

Rexman
Beginner
Indlæg: 49
Indlæg Re: Problemer med billede efter omlægningen
den: January 9, 2012, 15:24

ikke andet end nyhedsbrevet her til morgen hvor de fralægger sig ethvert ansvar... Kæft det var irriterende i går at se NFL på 3+ HD, ca hvert 10 minut hak/udfald eller ingen lyd, så jeg måtte hoppe væk fra kanalen og tilbage igen.

Det er så nemt bare at fralægge sig ethvert ansvar og så lade medlemmerne sejle...

Rexman
Beginner
Indlæg: 49
Indlæg Re: Problemer med billede efter omlægningen
den: January 9, 2012, 15:39

Forresten, er der nogen der ved hvilken frekvens 3+HD sendes på? Jeg undrer mig over at de i QAM planen http://www.gvd.dk/wp-content/uploads/QAM-plan-2012.pdf kan man se at 346 Mhz sendes med symbolrate 6900 k/s og ikke de normale 6952 k/s. Tænker om det kan være en ubalance i symbolraten som gør det? Jeg taster nemlig symbolraten ind når jeg indkoder TV'et....

/Rexman

allan.siig
Advanced
Indlæg: 96
Indlæg Re: Problemer med billede efter omlægningen
den: January 9, 2012, 15:58

Citat fra Rexman den January 9, 2012, 15:24
ikke andet end nyhedsbrevet her til morgen hvor de fralægger sig ethvert ansvar... Kæft det var irriterende i går at se NFL på 3+ HD, ca hvert 10 minut hak/udfald eller ingen lyd, så jeg måtte hoppe væk fra kanalen og tilbage igen.

Det er så nemt bare at fralægge sig ethvert ansvar og så lade medlemmerne sejle...

Hey Rexman, i nyhedsbrevet fralægger GVD sig da ikke alt ansvaret. Der står at det med stor sandsynlighed ikke er før end i din egen installation men ikke at det er umuligt at du kan have fået et dårligt signal.
Personligt har jeg meget lidt hakken og udfald i mine kanaler. og heller ikke på HD kanalerne som jeg selvfølgelig vælger, når jeg kan. og det er et slut 60er hus... Så jeg regner dog med at skulle have skiftet mine antennekabler og sat den forstærker til som jeg har liggende. men det skal jeg lige have tid til.
Men igen jeg synes på ingen måder de lader medlemmer sejle. At informationerne så måske kunne være bedre omkring de ting der er vedr. omlægning af kanaler og nye frekvenser, ja det er jo så en anden ting.
Men hvis det kan trøste dig lidt så er GVD's medlemmer jo ikke de eneste som nu oplever øget støj grundet brugen af den øvre båndbrede. det er formentlig samtlige kabeltv udbydere som nu brugere det område med deraf større indstråling i antenneinstallationerne i hjemmene.
Men jeg kan da høre at jeg skal ok tilfreds med min installation derhjemme. Der er det faktisk boksen som jeg har størst problemer med.

MVH
Allan

Rexman
Beginner
Indlæg: 49
Indlæg Re: Problemer med billede efter omlægningen
den: January 9, 2012, 17:51

Hej Allan.

tak for dit svar - som jeg desværre ikke kan bruge til ret meget, da det jo tydeligvis er ansvarsfraskrivelse - GVD har vist holdningen "sådan leverer vi nu - lev med det". '

Der var absolut ingen problemer med kanalerne før omlægningen. Jeg kan også se min signalstyke er faldet fra ca 90 til 75% - og jeg har kun ét apparat sat til i øjeblikket - mit fjernsyn - med ubrudt tripleskærmet kabel - og stik købt i GVD butikken. Jeg har svært ved at se hvordan min installation kan være synderen.

Ej heller kan jeg se, hvordan indstråling udefra kan være problemet.

Problemet opstår ca 1 gang hvert 10. minut primært på TV3+HD - så falder lyden ud, billedet pixellerer eller en kombination af begge. Nogen gange kommer billedet igen, andre gange skal jeg skifte kanalen.

Og... det er primært TV3+ HD der er problemet - såvidt jeg ved er det en af de kanaler som GVD selv tager ned og ikke får leveret fra CanalDigital/Stofa. Det var godt nok frustrerende at se playoff kamp i går med udfald... Der var ingen problemer før omlægningen med TV3+HD - absolut ingen. Såvidt jeg ved ligger 3+HD ikke i den store pakke men i mellempakken, og da man skriver det er fordi man har lagt kanalerne i fuldpakken højt oppe, så passer det jo ikke helt - indlæggene herinde beskriver tydeligt at det er 3+HD som er det største problem.

TV2 Sport HD som ligger i pakke 3 er der ingen problemer med? Så jeg tror nu ikke det er min installation, men mere signalet fra GVD.

Eneste sted jeg kan se et problem kan måske være den Storm-P løsning GVD har lavet herude i lejligheden for år tilbage før vi flyttede ind - der hænger en massiv kabelløkke, et filter og et F-connector udtag til data (GVD Internet) ovenpå TV stikket (ja det er ikke en del af stikket - det hænger løst ovenpå) - det er tydeligvis en GVD løsning og ikke en privat installation. Men jeg går ud fra at jeg skal betale hvis jeg skal have lavet det om - udover det er tudegrimt så er det nok heller ikke tidssvarende længere. Jeg kan vel ikke forvente GVD vedligeholder deres egne installationer ude ved kunderne? Vi skal jo efterhånden betale for alt inklusive at tage fri fra arbejde for at kunne tale med kontoret i åbningstiden.

Hvis GVD for at kunne levere "flere kanaler" og pakker har måttet skrue ned for styrken eller kvaliteten af signalet, synes jeg det er rigtig træls, for det er blevet alt for dyrt at være kunde ved GVD - desværre er vi stavnsbundet (andelsboligforening) - ellers var vi udmeldt for længst.

Kigger man tilbage i historien, siden GVD begyndte at lege med digitale signaler, har der altid været problemer efter omlægninger eller ændringer - og hver gang har vi brugere måttet råbe endog meget højt før problemet blev løst - jeg har personligt talt med Kristian omkring problemer med Samsung fjernsyn (som man ikke ville vedkende sig før Kristian selv testede et Samsung fjernsyn på hovedstationen), senere hen problemer med NIT tabellen (nej ikke LCN - Kristian ved hvad jeg taler om) - og eftf kanaler der forsvandt med jævne mellemrum - igen fordi det hele ikke var lavet rigtigt første gang.

Men fair nok, medierne er altid friske på en god historie, hvis ikke GVD tager deres kunder alvorligt. Og de lader sig ikke spise af med en nyhedsbrev og en historie om at det er kundens installation der er ringe!

GVD skal være særdeles velkomne - på deres regning - til at aflægge mig et besøg og påvise at der er fejl i mit ene sølle kabel - og dermed påvise at jeg - og alle andre med problemer her på forum - tager fejl og GVD havde ret. Jeg tillader mig nu at tvivle på ovenstående, endsige at i overhovedet indvilliger...

Og ja, jeg er ret utilfreds med GVD - med de priser vi har nu - forventer jeg i hvert fald ikke ringere signal end jeg havde før. Og det har jeg fået. Så jo, far er ikke vred, far er skuffet.....

/Rexman

PMKolind
Newbie
Indlæg: 19
Indlæg Re: Problemer med billede efter omlægningen
den: January 9, 2012, 18:25

Godt skrevt Rexman.. Har mailet til GVD support og fik svaret : Du kan bare bestille en tekniker. Det er ganske gratis, indtil han kommer ind i dit hus. Så koster det 299,-, hvis altså han finder fejl ved din installation.. Så jeg vil da stærkt opfordre alle der ved at deres installation er i orden, til at ringe til GVD og bestille en tekniker. Ud fra dette forum vil det nok betyde afhængig af prioteten for besøg, at det strækker sig langt ind i 2012 inden der kommer nogen.. De burde sende en tekniker ud for at finde fejl ved installationer, som en service efter det L... de har lavet, og derefter tilbyde at rette dem for en eller anden pris.. Fejlsøgning er vel også en del abonementet (servicekontrakt)

O.Svendsen
Pro
Indlæg: 161
Indlæg Re: Problemer med billede efter omlægningen
den: January 9, 2012, 19:15

Rexman, den kabelsplit du har skal da erstattes af en ny dåse, TD 272.
Det er en gammel inst. Stofa har lavet til internet.
Eller pil det af og kablet direkte i den eksisterende dåse, hvis du ikke har internet. Der er 4 dB signaldæmpning i det du har siddende.

allan.siig
Advanced
Indlæg: 96
Indlæg Re: Problemer med billede efter omlægningen
den: January 10, 2012, 13:42

Sad så også og så tv igår og havde også problemer med pixelering. Så jeg skal i gennem min installation, men der er så også nogle gamle kabler og samlinger.
Men det var nu træls i går.

carstenb
Pro
Indlæg: 139
Indlæg Re: Problemer med billede efter omlægningen
den: January 10, 2012, 16:17

Det glæder mig at andre kan lave lange indlæg Rexman, jeg er næsten enig med dig.

Jeg tror ikke på, at et MUX sendt med anden symbol rate giver problemer eller ubalance, andet end det ikke på alle tv vil følge automatisk med, dermed vil der være nogle der mangler disse kanaler

For at være konstruktiv, så vil det være en god ide, at I melder ind på hvilke kanaler der er udfald på, jeg har med 100 sikkerhed oplevet det på 3+HD og MTVHD, disse kanaler ligge på hver sit MUX, så det er ikke et enkelt MUX der fejler. Jeg har til gengæld ikke set det på bl.a. DR1

Generel dårligere billedkvalitet oplever jeg på specielt TV2, og DR2, i mindre grad DR1, på TV2 er billede virkelig sløret og på de andre kanaler er der store komprimerings fejl i en grad som vi ikke har set før, hvis nogen har mulighed for at se DR2 når der ikke sendes programmer, her kører man med nogle skilte, overgangen mellem skiltene er for det meste helt firkantet(komprimerings fejl), det har ikke været så galt før, og det ses overhovedet ikke på DVB-T signalet. Det samme er tilfældet med TV2, mens det stadig kunne lad sig gøre, har jeg lavet optagelser, så forskellen tydeligt kan ses i forhold til DVB-T signalet. Nu kan man selvfølgelig bruge HD versioner af DR og TV2, men alligevel er det for dårligt. De fleste andre kanaler ser heldigvis ud til at komme transparent igennem, uden tab, dog syntes jeg at Canal 9 ser meget dårlig ud i forhold til hvad jeg husker, TV3 ser også dårligere ud, men det er muligvis Viasat der skruer op og ned for bitrate.

Med hensyn til at nogle medlemmer ikke kan fange nogle kanaler eller alle kanaler, her er det ændringen til QAM 256 der kræver bedre signal, specielt de 2 MUX til fuldpakke (bl.a. 6’erne og TV2sport) sendt på 770 og 778 MHz kræver gode tykke kabler og ingen passiv fordeling uden forstærker.

De når helt oplagt også undertegnet en del svagere en de andre MUX, men det gør de analoge kanaler også, efter den store ombygning er det sikkert fint nok ude ved vejen, men hvad hjælper det, når der er 36 meter gammel 80’er stikledning, der sikkert ”æder” alt for meget signal i det høje frekvens område, og det er jeg jo nok ikke ene om at have. Skulle GVD ikke tage hensyn til dette?

Omvendt har vi i de sidste par år nok bare været lidt forvendt, Stofas sender konsekvent i alle deres forsyninger med 256 QAM, så hvor vi i GVD har haft en periode, hvor det ikke har været vigtigt med gode kabler og forstærker. Så har andre foreninger ikke prøvet dette, fordi der fra starten er blevet sendt digitalt med 256 QAM.

Også lige endnu en gang kære medlemmer, lad nu være at købe antenneudstyr i en forretning som sælger køleviske eller udstødningsrør Biltema, eller en forretning som sælger havestole eller boremaskiner Harald Nyborg, eller en som sælger computerudstyr Computercity og jeg kunne forsætte med eks. Bilka, med lige Bilka har taget kritikken til sig og sælger det rigtige udstyr, man skal blot være opmærksom på at gå efter udstyr til kabel tv og ikke blot digitalt antenne udstyr, da dette er til luft antenne, kabel tv udstyr bære også Yousee/Stofa godkendt mærke. Og så er det nu engang spild af penge at købe kabler med guld, jeg kan garantere for, at der ikke et sted i noget GVD udstyr sidder guldstik, så køb standart 3 dobbelt skærmet kabel med feritkerner på, det virker fint, er der længere end 5 meter forslår jeg at man laver sit eget kabel af 7 mm ledning og rigtige stik, specielt i de høje frekvenser(dem vi døjer med nu) er der stor forskel i dæmpninger over længere afstande på 5 og 7 mm ledning.

Sider: First << 3 4 5 [6] 7 8 9
Mingle Forum by cartpauj
Version: 1.0.33.2; Side indlæst på: 0.59 sekunder.


Der er lukket for kommentarer.