Forum

Vi gør opmærksom på at forummet er til diskussion imellem antenneforeningens medlemmer. Hvis du derfor har brug for support kan du trykke her. Hvis du har spørgsmål til bestyrelsen, skal du benytte kontaktinformationerne på denne side.

Velkommen Gæst 

Vis/Skjul header

Velkommen, gæst! For at skrive indlæg kræves det, at du bliver registreret.

Sider: 1 [2] 3 4 5 >> Last
Forfatter Emne: Problemer med billede efter omlægningen
Petey
Pro
Indlæg: 219
Indlæg Re: Problemer med billede efter omlægningen
den: January 5, 2012, 10:49

Er gjort, og de sender en tekniker ud til mig og tester signalkvalitet i boksen ved vejen, samt checker for indstråling. Hvordan det så skal hjælpe jer andre, vides ikke :-)

carstenb
Pro
Indlæg: 139
Indlæg Re: Problemer med billede efter omlægningen
den: January 5, 2012, 12:25

Jeg tror der er flere ting blandet sammen.
Lad mig lige opsummere:

Korte udfald/pixeleringer/piv i lyd med mellemrum, har jeg også opserveret i Skalborg, det er dog langt fra på alle kanaler, jeg mener bl.a. ikke at ha set det på DR1 og TV2, og heller ikke i aftes.

Man er gået fra at sende SD kanalerne med QAM 64 til QAM 256. QAM 256 kræver bedre støj/signal forhold for at virke, uden problemer, sagt på godt Dansk, et kraftig signal uden forstyrrelse. Dette er sikkert grunden til, at nogle har problemer med at fange nogle af kanalerne.

For fuldpakken ligger de 2 digitale mux på meget høje UHF frekvenser. Der er generelt mere dæmpning på de høje UHF frekvenser, og det ses da også tydeligt hos undertegnet, hvor DR1 mux på 306 Mhz ligger på 100 % signal, mens mux på 778 Mhz ligger på 60 % signal styrke, på CD boksen er tallene henholdsvis 130 og 95, mit TV kort skulle direkte ind i vægen(uden om lidt ekstra fordeling) for at fange de 2 mux, det er ellers indtil nu gået uden problemer med den ekstra fordeling. Jeg vil håbe at de på hovedstationen kan justeres lidt op, men der er nok nogle af os, der skal til at ha forstærker på igen, for at få det til at virke.

Pixelering på DR1 stort set hele tiden (Små konstante "firkanter" rundt omkring). Måske, men jeg syntes den er mere gal på TV2, jeg blev ellers så glad i går da jeg scannet på PC, for båndbredden er for DRs vedkommende gået fra 4-5 Mbit til 8,2 og for TV2 fra 4,3 til 6,6 Mbit, men billedkvaliteten er gået den anden vej, TV2 er direkte sløret og den høje båndbrede giver ikke mindre Pixelering som man ellers skulle forvente. Så hvor vi før fra Canal Digital fik et super skarpt billede med lidt pixelering, får vi i dag et sløret billede med mindst ligeså meget Pixelering. Øv, tydeligvis får vi nu signalet fra Stofa, men jeg kan ikke lige gennemskue hvordan det lykkes for dem at ødelægge signalet så meget, mest af alt ligner det en dårlig konvertering af DVB-T signalet, men så burde tekster ikke være indebrændte på TV2 og hvad vil man gøre næste onsdag. En anden mulighed er, at Stofa rent faktisk har fået deres udstyr ud til bl.a. DR og TV2, men at deres udstyr(encoder) er alt for dårligt
Høj bitrate er ikke altid lig med god billedkvalitet, hvis udstyret er for gammelt som Yousee lære os om her. (Advarsel Det er lang og tung læsning)

http://www.recordere.dk/indhold/templates/design.aspx?articleid=6012&zoneid=19

Jeg er lidt hurtigt gået igennem kanaler flere gange, og der er ikke andre kanaler der direkte skriger med dårligere billedkvalitet, eller i hvert fald så meget dårligere billede kvalitet.

Og så er der fejl på nit(eller hvad det var den hed)tabel for mux på 426 Mhz, her henviser alle programpladser til GVD lokal TV, det betyder at man bl.a. ikke kan se ”Das Erste HD” på plads 51 eller Discovery HD Showcase på plads 100, det virker fint på eksterne bokse som CD boks eller Bluetinum, men ikke på TV med indbygget tuner som Panasonic, LG og Sony.

Manglende tekst TV på DR1 er også rigtig.

Til gengæld har jeg program info på TV2 HD

michael
Newbie
Indlæg: 5
Indlæg Re: Problemer med billede efter omlægningen
den: January 5, 2012, 17:42

Samme problem i Svenstrup
signal kvalitet 100
signalstyrke 72

korte udfald/pixeleringer periodisk 5-8 gange i timen.
harved ikke problemer før

cld49
Newbie
Indlæg: 1
Indlæg Re: Problemer med billede efter omlægningen
den: January 5, 2012, 18:18

Har samme problem i ferslev, som de andre brugere på dette forum. håber sku det bliver løs snart. det er mange programmer der kommer Pixel fejl på. alle HD kanaler fryser billedet på.

håber de for lavet det inden weeken.

tbai
Newbie
Indlæg: 3
Indlæg Re: Problemer med billede efter omlægningen
den: January 5, 2012, 19:54

Samme problem her i Gug. Bruger HD boksen fra CD og der er stort set pixelering på samtlige kanaler inkl. SD kanaler. Det problem havde jeg ikke før. Derudover er der en lang række af kanaler som jeg slet ikke kan se, sort skærm sommetider lidt lyd og nogle undertekster. Det drejer sig bla. om TV2 sport (SD og HD), TV2 film (SD og HD), 6eren (SD og HD), TV3+ HD og mange flere.

artemis
Newbie
Indlæg: 3
Indlæg Re: Problemer med billede efter omlægningen
den: January 6, 2012, 06:48

Samme her (Gug). Det kunne være rart, hvis GVD fulgte lidt med her i forummet og kom med løbende opdateringer ang. de forskellige problemer, som man naturlig nok kommer ud for ved en omlægning. Når så mange oplever disse problemer, må der åbenlyst være noget der ikke helt spiller som det skal.
... Jan

Petey
Pro
Indlæg: 219
Indlæg Re: Problemer med billede efter omlægningen
den: January 6, 2012, 10:26

Her er svaret fra kontoret. Problemet omkring utæt installation er forværret efter omlægningen:

Teknikeren har nu været forbi og tjekke signalet i standeren. Her er alt som det skal være og der er ingen støj på.
Fejlen må derfor enten skyldes en defekt stikledning, eller en for utæt antenne installation hos dig.
På grund af de mange ekstra kanaler der er kommet på, sendes der flere ukodet kanaler i det øvre frekvensbånd.
Vi har dog altid sendt heroppe, men med kodet signaler til nogle af Canal Digitals kanaler.
Hvis din installation derfor ikke er opdateret, kan der komme støj via indstråling på disse kanaler, da de som sagt har byttet frekvens.

Har aldrig haft problemer med den slags før ...

O.Svendsen
Pro
Indlæg: 161
Indlæg Re: Problemer med billede efter omlægningen
den: January 6, 2012, 14:37

Har endnu ikke set pixeleringer eller udfald overhovedet. Har grundpakken, så jeg benytter jo kun de lave frekvenser. Signalet her er ellers opdelt af 2 omgange med passive 2-vejs splittere.

PMKolind
Newbie
Indlæg: 19
Indlæg Re: Problemer med billede efter omlægningen
den: January 6, 2012, 19:33

Mine børn er efterhånden ved at rive hovedet af mig og kan ikke forstå at for en uge siden virkede alle deres TV (MPEG4) perfekt, men nu. Helt ærligt.. "Utætte installationer".. Hvis det er hvad antanneforeningen kan komme op med er det jo langt ude.. Hvis de har fulgt lidt med her i forummet, er det jo rigtigt mange der efter omlægningen pludselig skulle have fået "utætte" installationer.. Da der ikke har været problemer før, må det jo være op til dem at finde en løsning på problemet.. Vi betaler i forvejen nu over 4000,- for nået der ikke virker rigtigt mere...
GVD... Det er bare IKKE godt nok..

PMKolind
Newbie
Indlæg: 19
Indlæg Re: Problemer med billede efter omlægningen
den: January 6, 2012, 19:51

Er der iøvrig nogen der ved hvorfor DR1 (digital), efter omlægningen, sendes i et format der ikke fylder hele skærmen ud, både på ældre TV med opløsning på 1080i og på nye med 1080p? Vi har flere af hver, men alle er det samme...

Sider: 1 [2] 3 4 5 >> Last
Mingle Forum by cartpauj
Version: 1.0.33.2; Side indlæst på: 0.15 sekunder.


Der er lukket for kommentarer.