Forum

Vi gør opmærksom på at forummet er til diskussion imellem antenneforeningens medlemmer. Hvis du derfor har brug for support kan du trykke her. Hvis du har spørgsmål til bestyrelsen, skal du benytte kontaktinformationerne på denne side.

Velkommen Gæst 

Vis/Skjul header

Velkommen, gæst! For at skrive indlæg kræves det, at du bliver registreret.

Sider: [1]
Forfatter Emne: DR HD - hvilken opløsning?
snn
Newbie
Indlæg: 2
Indlæg DR HD - hvilken opløsning?
den: September 3, 2011, 19:52

Hej,
Er ikke GVD kunde, og med i overvejelserne er om GVD sender HD i 720i eller 720p ? Jeg mener at Stofa sender i 720i, og jeg kan bestemt se forskel når jeg hiver 720p ned via stueantennen i forhold til Stofas signal.

mvh Søren

MartinHans-
en
Newbie
Indlæg: 1
Indlæg Re: DR HD - hvilken opløsning?
den: September 3, 2011, 21:39

Hej Søren
GVD sender det i 720P som også er det bedste.
Mvh
Martin

O.Svendsen
Pro
Indlæg: 161
Indlæg Re: DR HD - hvilken opløsning?
den: September 3, 2011, 23:09

Hmm, ikke SÅ vigtigt igen med progressivt eller interlacet :)
Mere vigtigt er bitraten og den er faktisk ret lav via DVB-T, hvor jeg modtager DRHD med ca. 6 Mb/s VBR, mens jeg modtager med 12 Mb/s via Canal Digital satellit. Der er MARKANT bedre billede via satellit.
Se evt. her hvordan signalkvaliteten er hos forskellige udbydere:

http://www.flatpanels.dk/test.php?subaction=showfull&id=1274258458

Da jeg overvejer genindmeldelse i GVD (det kan man jo gøre gratis lige pt. og med 50% rabat på programpakken :) er det interessant at vide hvor GVD får signalet fra. Regner med det er Canal Digital ? Og hvad er bitraten på GVD?

allan.siig
Advanced
Indlæg: 96
Indlæg Re: DR HD - hvilken opløsning?
den: September 4, 2011, 09:48

Hej, jeg kan huske at der et indlæg på digitalt.tv ang. bitrater fra forskellige leverandører. Her ligger Canal Digital i toppen og det er dem, GVD bruger.
Men jeg kan lige forespørge den daglige leder ved GVD på mandag på bestyrelsesmødet.

carstenb
Pro
Indlæg: 139
Indlæg Re: DR HD - hvilken opløsning?
den: September 4, 2011, 16:54

Jeg er næsten 100 % sikker på, at GVDs DVB-C signal kommer fra Canal Digital, og dermed kommer det fra satellit signalet, som blot bliver videresendt i DVB-C, og derfor er der ingen forskel på GVD og satellit, det er også Canal Digital Stofa får DR HD fra, derfor igen ingen forskel. (720P ca. 12 Mb

Jeg er enig i, at DVB-T signalet fra Nibe sender efterhånden ikke er ret godt, derfor er jeg blevet meget glad for Canal Digital som leverandør, der er flere forskelle end blot bit rate, bl.a. bliver undertekster brændt ind i billedet på alle DR kanaler lige som på TV2(underteksterne på TV2 er faktisk meget flottere fra Canal Digital end DVB undertekster, som sendes via DVB-T fra Nibe sender), DR K, DR Ramasjang og DR update sendes i det gode gamle Mpeg2 format, og endeligt bruges den forholdsvis ringe HE-AAC lyd ikke(som bruges vis DVB-T), men Canal Digital bruger enten Mpeg eller Dolby Digital lyd, begge lyd formater er som udgangs punkt betydelig bedre end HE-AAC, dette høres eks. meget tydeligt på DR K. Har man haft mulighed for at sammenline med Boxer’s kodet kanaler mod Canal Digital, er lydkvalitet også markant ringere hos Boxer, fordi der sendes med HE-AAC lyd, tit er lyden helt ”rodet” og presset sammen. Fair nok er grunden til at der på DVB-T sendes med HE-AAC lyd, er at HE-AAC lyd kan presse meget mere sammen, med andre ord fylder HE-AAC lyden ikke meget på DVB-T, men det giver også en meget dårlig lyd, godt at der på satellit og kabel er plads til bedre formater.

Det skal også lige bemærkes, at Canal Digital ikke bruger nogle konverteret udgaver af DVB-T signalet, som nogle antennesystemer gør, men at Canal Digital har deres eget udstyr i DR-byen, og selv 100 % bestemmer hvordan deres signal skal sendes.

Og det meste vigtige for undertegnet er, at alle de oven nævnte forhold, gør det lette at bruge en mediecenter pc, eller bare at bruge en pc med TV kort til at optage eller tids forskyde med, og så afspille optagelser med en af alle de små medie bokse der er kommet frem, eks en billig WD live, selv om den er billig, giver det en tabs fri afspilning, man kan også lige, hvis man vil, klippe reklamer ud, en grund til at TV kort i pc er smart, er at det kan optage flere kanaler af gangen, eks. kan alle TV3 kanaler plus TV2Zulo optages på en gang.

snn
Newbie
Indlæg: 2
Indlæg Re: DR HD - hvilken opløsning?
den: September 5, 2011, 17:00

Uha - Så blev man lidt klogere.. eller mindre dum, om I vil :-)

Tak for svar.

Jeg kommer dog fra Stofa, og er gået til alm. DVB-T via - Nibesenderen antager jeg... Og forstår jeg ovenstående rigtigt, burde mit signal være blevet ringere efter skiftet. Det er dog lige modsat - Billedkvaliteten syntes jeg er forbedret - har kigget både film og desværre også en del valg-tv.. men dog ikke så meget sport.

Mit indtryk er altså at billedkvaliteten er klart forbedret med DVB-T vs DVB-C (Stofa).. har ikke foretaget ændringer på TV'et. Der er jo muligheden for at jeg bare har haft dårlige signaler via Stofa, men omvendt burde det vel have givet andre symptomer.

mvh Søren

carstenb
Pro
Indlæg: 139
Indlæg Re: DR HD - hvilken opløsning?
den: September 6, 2011, 15:55

Hej Søren

Der er så flere aspekter i det, først snakket vi om DR HD, og her er der ingen tvivl om at satellit og kabel version fra CD er den bedste(lig det du vil få fra GVD), det er slået fast mange gange før, og det har ikke noget med 720P eller I eller 1080i at gøre, men handler om bit rate og encoder kvalitet.

Mange går udelukkende op i bit rate, og det er også rigtigt, at som udgangspunkt, jo højre bit rate jo højre billede kvalitet, uden komprimerings fejl, men andre forhold(og ja det er for de langhåret) som det er fast eller variabel bit rate og encoder kvalitet, betyder også noget.

Nu har du så set valg tv, og dermed handler det ikke om DR HD, men DR1, DR2 og TV2, og her er situationen pt. en anden. Disse kanaler ligger i det man kalder MUX1, og det sendes stadig i Mpeg2 format, med Mepg lyd, dette bliver ændret 1. januar 2012, men dem der har set digitalt TV (DVB-T) fra starten, ved at det ikke var specielt godt. For ca.3 år siden blev der sat ny encoder på MUX 1, det betød, at kan kanalerne kunne/kan deles om båndbredden, og at den enkelte kanal dermed kan få højere båndbrede, når det er nødvendigt. Sammen med bedre encoder teknologi, betød det et kæmpe løft i billedkvalitet, og jeg er ikke spor i tvivl om, at det danske MUX 1 er blandt dem i Europa, der har bedst billedkvalitet, i Mpeg2, bl.a. fordi der realt kun er 3 kanaler, plus en enkelt der ikke får meget båndbrede, andre steder er der typisk 6 kanaler.
Jeg ved ikke hvor Stofa får DR1, DR2 og TV2 fra, jeg mener at man engang konverteret DVB-T signaler, men muligvis får man det i dag fra CD.
Men GVD’s DVB-C version kommer fra CD, og er identisk med deres satellit version(der af eks. indebrændte tekster på TV2).
Og der skal ikke være nogen tvivl om, at bit raten på de 3 kanaler, er lidt lavere på CD version(DVB-C), og derfor fremkommer der også nogle små komprimerings fejl, lig med at du oplever at DVB-T signalet er bedre. Jeg er ikke den eneste herude, som har påpeget dette og bedt bestyrelse om at få hævet bit raten lidt på de omtalte kanaler, specielt i forhold til hvor stor bit raten er på de svenske og norske kanaler. Men det kan jo være lette sagt end gjort, hvis 95 % af seeren er tilfredse, eller ikke ved hvad man går glip af, at få det ændret, og GVD er jo bare en lille enkeltstående antenneforening. Jeg er selv meget kritisk med biled kvaliteten, men ærligtalt så skal der kikkes godt efter, og under mange forhold, er det meget svært at se forskel, men kan jo selvfølgelig side og ”dyrke” det, hvad der nok er en støre faktor er skærmstørrelsen, jeg vil våge den påstand, at SD kanaler inklusiv DR1 fra CD står rigtigt flot på en 32” skærm, mens det begynder at knibe når vi snakker 40” og op.
Men fair nok, man får den bedste billedkvalitet på DR1, DR2 og TV2 via DVB-T, heldigvis kan du modsat Stofa her i GD også få DVB-T signalet og dermed det bedste af 2 verdner(om end en del billigere tv har problemer med at håndtere de to typer på en gang, men da det typisk også er 32” hvor forskel alligevel er minimal gør det ikke så meget), og jeg vil våge den påstand, at når vi snakker alle andre kanaler, så er CD bedst, eks. kender jeg flere som ikke har Mpeg4 i deres Tv, men alligevel kan se DR K, DR Update og Ramasjang, fordi de udsenden i Mpeg2, modsat DVB-T, hvor de sendes som Mpeg4

Det vigtige i dette her er, at det gode MUX1 fra 1. januar bliver konverteret til Mpeg4, dårlig HE-AAC lyd o.s.v., og det er næsten syn og skam, for du kan være helt sikker på, at kvaliteten efterfølgende slet ikke bliver så god som nu, eks. bliver HD kanalerne, ”kun næsten HD” hvad det så end betyder, men sikkert med lav bit rate og super komprimeret, lig med ikke så god billede kvalitet.
Jeg er ikke spor i tvivl om, at når DR1 og TV2 begynder at sende i HD næste år, så vil både billede og lyd kvaliteten fra CD og dermed GVD være langt overleget, hvad kvaliteten vil være via DVB-T
Så hvis du vil gøre noget godt for dit tv og dig selv, så begynd at spare op, og kom inden for i vores antenneforening.

Mvh
Carsten

Sider: [1]
Mingle Forum by cartpauj
Version: 1.0.33.2; Side indlæst på: 0.091 sekunder.


Der er lukket for kommentarer.