Forum

Vi gør opmærksom på at forummet er til diskussion imellem antenneforeningens medlemmer. Hvis du derfor har brug for support kan du trykke her. Hvis du har spørgsmål til bestyrelsen, skal du benytte kontaktinformationerne på denne side.

Velkommen Gæst 

Vis/Skjul header

Velkommen, gæst! For at skrive indlæg kræves det, at du bliver registreret.

Sider: [1]
Forfatter Emne: Manglende undertekster.
Annettr
Newbie
Indlæg: 4
Indlæg Manglende undertekster.
den: April 11, 2013, 23:19

Jeg har i lang tid, ikke haft undertekster på de norske kanaler - andre med samme problem?

carstenb
Pro
Indlæg: 139
Indlæg Re: Manglende undertekster.
den: April 12, 2013, 14:14

Du er nok ikke den eneste der oplever dette, men det er meget enkelt, forklaring følger.

Rigtig mange kanaler sender tekst som DVB undertekster, det vil sige at de kan vælges til eller fra i menu, og er altså ikke af den gamle type, der er indebrændt i selve billedet.

Når man sætter sin boks eller TV op til land Danmark, kommer danske tekster automatisk med, således er der også pludselig danske tekster på en del tyske programmer på ARD og ZDF. Tyskerne ser selvfølgelig ikke de danske tekster, fordi de har valgt land som Tyskland, på samme måde er det med Norge, vi ser ikke de norske tekster, fordi vi har valgt land som Danmark, sætter du i stedet land som Norge, kommer teksterne frem.
På de fleste TV er der en direkte genvej til tekster på fjernbetjeningen(subtitle), hvor man enten kan vælge mellem flere sprog, eller om teksterne skal med eller ej, i dette tilfælde skal sprog vælges som norsk. Nogle TV og bokse kan huske dette for den enkelte kanal, mens andre ikke kan, og man derfor hver gang kanalen skal ses, vælge tekster manuelt.

Annettr
Newbie
Indlæg: 4
Indlæg Re: Manglende undertekster.
den: April 12, 2013, 16:31

Der kan man bare se ... jeg har 2 valgmuligheder for sprog i undertekster, har valgt dansk i den første og norsk i den anden = problem solved :-)

Tusind tak for hjælpen :-)

rvl
Newbie
Indlæg: 19
Indlæg Re: Manglende undertekster.
den: April 15, 2013, 14:36

Vi har kæmpet med problemet længe - kontaktet GVDnet (mange gange - venlig betjening, men ingen løsning på problemet), kontaktet Stofa, kontaktet sågar NRK - intet hjalp. Hver gang vi skulle bruge undertekster, var det den lange seje vej med 6 klik ind i systemet, for vores indstilling for norsk sprog kunne ikke gemmes. Men så pludselig forleden aften!!! Hurra, nu er der automatiske undertekster på ligesom på de svenske. Livet er herligt. Nu håber jeg bare, det varer ved!

Her d. 23. april må jeg sande, at enten varede det ikke ved, eller også tog jeg fejl i min glædesrus over at se teksterne på NRK1. Der er stadig ikke automatiske undertekster på Norge2.

carstenb
Pro
Indlæg: 139
Indlæg Re: Manglende undertekster.
den: May 4, 2013, 12:03

NRK 2 mener jeg altid har haft indebrændt tekster, da det er en SD kanal og de typisk også bliver brugt til analogt distribution, jeg kan slet ikke vælge DVB tekster. På NRK1 ser det ud til, at det danske tekst spor, nu også får de norske tekster, det virker ikke helt stabilt her ved undertegnet, men det må være noget man har lavet oppe ved NRK, sjovt nok at det lige sker nu, men omvendt er det jo også først nu problemet rigtig opstår, da det først er nu, at HD version er den eneste tilgængelige, SD version er NRK1 har jo ikke haft problemet da den har kørt med indebrændt tekster.

TV2 Norge køre nu også med DVB tekster, her oplever blandet problemer, et TV(LG) vælger automatisk norsk tekst(sandsynlighed vis vælger det, fordi der er valgt med undertekster, det første tekst spor, som i dette tilfælde er norsk, forskel til NRK er at på NRK findes også dansk), så ikke problemer, men en Bluetinum boks gør ikke, her skal der lige trykken på ”Sub” knappen og vælges norsk, og dette til trods for at denne også har funktionen med sekundere tekst og lyd spor som ”Annettr ” nævnte.

Konklusion er at der er meget stor forskel på brugervenlighed og hvor meget man har tænkt over tingende på de forskellige bokse og TV, til skræk og advarsel kan du så ikke næve hvad det er et produkt der skal trykkes 6 gange på for at ændre undertekster på.

Sider: [1]
Mingle Forum by cartpauj
Version: 1.0.33.2; Side indlæst på: 0.034 sekunder.


Der er lukket for kommentarer.