Forum

Vi gør opmærksom på at forummet er til diskussion imellem antenneforeningens medlemmer. Hvis du derfor har brug for support kan du trykke her. Hvis du har spørgsmål til bestyrelsen, skal du benytte kontaktinformationerne på denne side.

Velkommen Gæst 

Vis/Skjul header

Velkommen, gæst! For at skrive indlæg kræves det, at du bliver registreret.

Sider: [1] 2 3
Forfatter Emne: Fremtiden ser lys ud - dog ikke for GVD
RonnieDuva-
l
Newbie
Indlæg: 14
Indlæg Fremtiden ser lys ud - dog ikke for GVD
den: February 28, 2013, 19:26

Som overskriften siger, så vil Aalborg kommune udbrede fiber til alle i kommunen.
http://www.computerworld.dk/art/224756/saadan-vil-dansk-storkommune-udbrede-fiber-til-alle

Nu kan det kun gå for langsomt :)

JJS
Advanced
Indlæg: 84
Indlæg Re: Fremtiden ser lys ud - dog ikke for GVD
den: March 1, 2013, 14:49

HEF vil givetvis ikke lægge fiber i GVD dækningsområde, det kan ikke svare sig økonomisk idet at GVDs kunder nok ikke vil skifte til fiber, når man allerede i dag har kabel lagt ind og betalt for det.
For nogle år siden blev Svenstrup området ihvertfald fravalgt af ovenstående grund, hvorimod at Godthåb fik tilbudt fiberløsningen af HEF.

O.Svendsen
Pro
Indlæg: 161
Indlæg Re: Fremtiden ser lys ud - dog ikke for GVD
den: March 2, 2013, 22:59

Hvad skal vi som private bruge fiber til i GVDs område?

Petey
Pro
Indlæg: 219
Indlæg Re: Fremtiden ser lys ud - dog ikke for GVD
den: March 4, 2013, 08:00

Citat fra O.Svendsen
Hvad skal vi som private bruge fiber til i GVDs område?

Nu er jeg en af dem der er temmelig skeptisk i forhold
til om og hvornår den plan vil blive gennemført - jeg tvivler
på det sker lige foreløbig og forventer absolut ikke at se
eks. Svenstrup, hvor jeg holder til, dækket med fiber indenfor en overskuelig årrække.
Men på et eller andet tidspunkt bliver kapaciteten på de eksisterende kabeltyper vel for lav, så at forberede sig på fremtiden er vel ikke helt i skoven.

Men fordi der allerede er en udbyder af tv og internet i området er vel ikke argument for at der ikke skal være flere?

Eks. kunne man da se frem til:
Hurtigere net
Billigere net
Synkrone hastigheder på net
Nye/andre muligheder for sammensætning af TV løsning
Nye muligheder for netbaserede (TV-)tjenester (Webtv *host* *host* ;) )

GVD's løsning er ikke nødvendigvis den rette for alle, men det er lidt småt med alternativer i dag :)

O.Svendsen
Pro
Indlæg: 161
Indlæg Re: Fremtiden ser lys ud - dog ikke for GVD
den: March 4, 2013, 20:12

Citat fra Petey den March 4, 2013, 08:00

Eks. kunne man da se frem til:
Hurtigere net
Billigere net
Synkrone hastigheder på net
Nye/andre muligheder for sammensætning af TV løsning
Nye muligheder for netbaserede (TV-)tjenester (Webtv *host* *host* ;) )

GVD's løsning er ikke nødvendigvis den rette for alle, men det er lidt småt med alternativer i dag :)

Synkrone hastigheder? Du mener sikkert symmetriske hastigheder.
Ja, det kunne være rart nok.
Savner ivrigt at kunne se Stofa TV på min ipad når jeg er på farten. Håber det bliver til noget.

Petey
Pro
Indlæg: 219
Indlæg Re: Fremtiden ser lys ud - dog ikke for GVD
den: March 5, 2013, 09:27

Symmetriske, naturligvis, ja :)

Jeg er flere gange blevet lovet at det WebTV bliver til noget, og er lige på trapperne ... Jeg er dog i tvivl om vi får WebTV To Go, så der kan ses WebTV uden at være indenfor GVD's net.

Aras
Beginner
Indlæg: 29
Indlæg Re: Fremtiden ser lys ud - dog ikke for GVD
den: March 5, 2013, 15:30

Er lige kommet hjem fra job, og der lå et brev fra Bredbånd nord om at det på min adr her i Frejlev var muligt at få fiber fra dem. Det lyder spændende :-)

HN9200
Newbie
Indlæg: 11
Indlæg Re: Fremtiden ser lys ud - dog ikke for GVD
den: March 5, 2013, 17:14

Ja Bredbånd Nord tilbyder fiber i Frejlev i løbet af foråret, gratis gravearbejde og montering. Nogen var vist et par dage for tidligt ude - med at dømme Fibernettet ude i GVD´s område .. Gudskelov for det da.

carstenb
Pro
Indlæg: 139
Indlæg Re: Fremtiden ser lys ud - dog ikke for GVD
den: March 7, 2013, 13:52

Jeg hilser konkurrence velkommen, men syntes det er ærgerligt at vi har nogle politiker, der først nu begynder at indse, at de frie markedskræfter ikke fungerer ret godt i Danmark, udelukkende på grund af profit.

Således var TDC i 2006 smart nok til at få kravet om forsynings pligt fjernet for internet over telefonlinjen (DSL), sådan som man elles altid har haft med telefoni, de skulle nemlig ellers ha ofret store summer i at kunne få alle med i en fornuftig hastighed. Forsynings pligt fik i stedet Skyline, på papiret så det vel fint ud, men den trådløse Wimax teknologi har sine begrænsning og stabilitets problemer i forskelligt vejr, så Skyline var ingen konkurrent, der hvor man kunne få ”rigtig” internet via noget kabel teknologi, og fik derfor kun kunder, der hvor intet andet dækket, i 2012 gik Skyline så konkurs, og efterlod sig en del kunder, der nu realt var uden internet mulighed, i sig selv en skandale. Det var de samme elselskaber som tabte milliarder på dette projekt, som også investere i fiber. Havde det ikke været bedre, man allerede i 2005 havde lagt en strategi med staten om at alle skulle kunne få fiber på et tidspunkt, og dermed kunne skabe den reale konkurrence til alle eksisterende selskaber, konkurrence som ikke findes i dag, fordi fiber kun ligges ud, hvis der er nok kunder, og det er der p.t. ikke i områder hvor der er gode store antenneanlæg som GVD, Stofa eller YouSee(GVD gør det simpelt hen for godt, og det skal da ikke være negativt) eller folk ligger tæt nok på en stor telefon central, Vdsl kan jo i dag give hastigheder på op til 50/5 Mbit.

Så point er, at i dag, mener jeg en god internet forbindelse er lige så vigtig så man kan få strøm, så eks. tænkt eksempel, man får lov at bygge en hus på grenen i Skagen, her skal det lokale elselskab levere strøm og TDC skal trække kabel til fastnet telefon, men der er ingen forsynings pligt til internet, hvorfor ikke? TDC har jo opgivet, så de bedste til at levere dette, er fiberselskaberne fordi fiber kan trækkes over lange distancer uden problemer, så lige gyldig om man har et tænkt eksempel med hus på grenen, eller har en villa i Visse, lejlighed i Vejgård, begge steder skulle DSL være meget dårlig dækket, så skulle man kunne få internet, uden at ha for nogle, noget ligegyldig kabel tv tilslutning, som ellers er eneste mulig for internet.

Når så alt dette er sagt, tror jeg ikke GVD har noget at skulle frygte, det er vist kun en lille håndfuld medlemmer der lige nu og her kan bruge fiber til noget, se blot min besvarelse:

Hurtigere net: med 100/10 Mbit er der vis meget få der kan ønske mere lige nu

Billigere net: på nær med de introduktionspriser man reklamere med, typisk ½ år er fiber dyre, husk at der også skal betales leje af fiber som ikke er nævnt ved priserne ved eks. Bredbåndnord, plejer at være 99 kr. om måned.

Symmetriske hastigheder: eneste punkt hvor ingen andre udbyder kan være med, på grund af begrænsninger af teknologer, men hvor mange har brug for 30 Mbit eller mere Upload, ikke Her og Fru Danmark og den almindelige bruger

Nye/andre muligheder for sammensætning af TV løsning. Et punkt man aldrig bliver færdig med at diskutere før vi selv 100 % kan sammensætte vores tv kanaler, selv om jeg syntes vi har nogle ok pakker(primær kan jeg ikke lide at man kalder fuldpakke for ”sports pakken” og så ligger nogle ikke sports kanaler som Zulu og TV3puls i den), men TV via fiber er dyrt, eks koster fuld tv pakke ved bredbånd nord, uden de dyre Viasat kanaler 6800 kr. GVD’s pakker giver da så meget mere valuta for kroner og øre. En anden detalje er, at noget af det teknik der er nødvendigt for at TV delen virker kræver en del ekstra strøm, måske et ekstra forbrug på 300-400 kr. om året, noget man også lige skal tage med ved fiber.

Nye muligheder for netbaserede (TV-)tjenester : de burde jo være på vej, ellers må Stofa jo ha et skub, og selvfølgelig skal de da være Web to go, der er jo ikke noget ved at se tv på sin mobil, eller iPad i hjemmet, når der nu ved side af hænger en 50” skærm.

Med hensyn til kapacitet bestemmer vil vel selv lidt dette, fjerner vi de sidste analoge kanaler bliver en god del kapacitet ledig, men det er også vær at bemærke, at GVD allerede i dag bruger fiber 3/5 af vejen, det er ikke urealistisk at dette kan ændres til 4/5 af vejen, hvorved man igen vil forøge kapaciteten, og hvorfor skulle man på et tidspunkt egentligt ikke kunne smide fiber helt ind til os, hvis det er nødvendigt, økonomi og succes bestemmer vel dette.
Med andre ord tror jeg ikke på overskriften, GVD vil leve mange år endnu, uden at have nogen som helst problemer, men det er ganske dejligt, at dem som blot ønsker noget andet, eller mere, kan få det, sådan skal det være.

Petey
Pro
Indlæg: 219
Indlæg Re: Fremtiden ser lys ud - dog ikke for GVD
den: March 8, 2013, 18:35

Du misser lidt min pointe, men skidt ... Et langt stykke hen ad vejen er vi enige.

I bund og grund var det blot for at flage, at jeg er stor tilhænger af at have alternativer at vælge imellem som slutbruger.

Sider: [1] 2 3
Mingle Forum by cartpauj
Version: 1.0.33.2; Side indlæst på: 0.218 sekunder.


Der er lukket for kommentarer.