Forum

Vi gør opmærksom på at forummet er til diskussion imellem antenneforeningens medlemmer. Hvis du derfor har brug for support kan du trykke her. Hvis du har spørgsmål til bestyrelsen, skal du benytte kontaktinformationerne på denne side.

Velkommen Gæst 

Vis/Skjul header

Velkommen, gæst! For at skrive indlæg kræves det, at du bliver registreret.

Sider: 1 [2]
Forfatter Emne: Udfald på digitaltv
carstenb
Pro
Indlæg: 139
Indlæg Re: Udfald på digitaltv
den: July 9, 2012, 20:18

Citat fra Backstage den July 8, 2012, 20:30
Jeg oplever mange kanaler der har sindsygt dårligt billede. Og taget i betragtning af det kører digitalt, så er jeg meget skuffet over billedkvaliteten der leveres fra Stofa.

Sidder og tænker på om der sidder medlemmer i bestyrelsen som har den tekniske viden om vores tv eller om de spiser alt hvad Stofa serverer for dem.

Jeg kan 100 % tilsluttet mig denne oplevelse, nu kan man jo altid blive kritisk(og jeg har jo langet meget ud efter Stofa), men det bedste bevis er faktisk at jeg stadig har optagelser fra 2011 liggende fra bl.a. TV3, Kanal5 + en del andre kanaler, og optagelserne er bare generelt i bedre kvalitet, end det der kan optages i dag.
I dag opleves billedet som der ligger et slør lag over, og når det går hurtigt, er der ikke bare pixeleret men billedet er nærmest i store firkanter, selv om dette også kan ses på optagelserne er det ikke slemt på samme måde.

Jeg er ikke medlem af bestyrelse, men kunne også tænke mig at få at vide hvordan vores signal fremkommer.
Hvis jeg selv skal sige det, er jeg temmelig meget inde i hvordan TV og signal distribution virker, og jeg tror der er flere problemer. Et af dem er at Stofa re-encodede en del kanaler, det vil sige at vi ikke får det signal TV stationer som TV3 og kanal 5 laver ud fra et SDI forholdsvis ukomprimeret signal, men at Stofa re-encodede det i forhold typiske dårlige Mpeg2 signal, og derved går det helt galt.
Når vi oplevet at kvaliteten fra Canal Digital var bedre, skyldes det, at de sendt det transparente satellit signal videre til os.

Når vi snakker DR kanaler, har Stofa selv udstyr stående ude i TV byen, og bestemmer derfor selv hvordan signalet bliver, det går fint når der er tale om DR HD og DR1 HD fordi der her bliver brugt nyt udstyr og rigelig med båndbrede, men det er også på flere måder tydeligt, at de andre kanaler bliver encodede men noget gammelt udstyr, for bl.a. hvis båndbrede kommer under 8 Mbit, ser kanaler meget hurtigt meget dårlige ud, de fleste reklame kanaler hverken har ligget eller ligger meget over 5 Mbit, og har under CD trods alt været meget fine.

Jeg kunne forstille mig, at vi får svært ved at få Stofa til at skifte det udstyr, fordi Stofa gerne ville sende i Mpeg4(for at få plads til deres tjenester), og er begyndt med dette til de fleste antenne systemer uden for Nordjylland. For mig er det ikke vigtig om det er mepg4, selv om det i min verden hedder mpeg2=SD mpeg4=HD, og grunden er bl.a. udstyr det står ude i hjemmene, og at mpeg4 på grund ad den kraftigere komprimering ikke levere et så godt billede som mpeg2 gør.

Men når vi snakker kanaler som TV3, kanal4-5 og næsten alle andre, så sendes det original satellit SD signal som mpeg2, og her skal Stofa ikke omkode dette til mpeg4, for det er lig med betydeligere dårlige kvalitet uden ved os, jeg håber, selvom vi er varskoet om dette i informations brev, at kontor og bestyrelse er vågen over for dette og ikke acceptere dette, og at mpeg4 i SD version udelukkende er for de kanaler Stofa selv kan encode som DR.

Hvis man i prøveperioden var opmærksom, ville man kunne opleve forskel(eller blot direkte dårlig kvalitet) på nærmest alle tilvalgs kanaler, da disse nu sendes som mpeg4, dog var og er forskellen ikke altid så tydelig som den burde være, men det skyldes at kvaliteten på en del mpeg2 kanaler også er blevet ødelagt.

En anden faktor til dårlig kvalitet er at man måske med vilje levere den dårlige kvalitet, fordi Stofas start forfra tjeneste ikke kan følge med kvalitetsmæssigt og der ud over vil bruge for meget båndbrede på vores net.

Jeg syntes det er dejligt(om end træls at vi overhovedet skal beskæftige sig med dette), at jeg ikke er den eneste der har bemærket den betydeligere dårlige kvalitet på en del kanaler, og jeg i hvert fald med på, at vi står samme og forsøger at få gjort noget ved det, eneste positive er, at mange kanaler også i dag sendes som HD og her ser det ikke lige ud til Stofa ødelægger noget.

O.Svendsen
Pro
Indlæg: 161
Indlæg Re: Udfald på digitaltv
den: July 9, 2012, 22:12

Kom lige i tanker om noget: Spørgeren skriver ikke noget om, hvorvidt han bor i blokbyggeri eller tilsvarende. Hvis byggeriet er af ældre dato, er antennekabler, slutdåser etc. også af ældre dato og sikkert ikke opdateret til de nye afskærmningskrav. Kravene er øget med 10 dB til 90 dB. Hvis han bor et sted med stor HF indstråling vil det give problemer med de nye digitale kanaler og naboerne vil selvsagt også have de samme problemer, hvis de også har gamle installationer.
Der skal sikkert en tekniker ud på adressen for at måle feltstyrke og støj for at få klarlagt problemet.

Btw.@carstenb. Harald Nyborg sælger både skidt og kanel. Jeg har dog fundet Triax TD 272D slutdåser her til 149,-kr. Hvilket er enestående billigt for en godkendt slutdåse med dataudtag :)

martin@pro-
netconsult-
.dk
Newbie
Indlæg: 14
Indlæg Re: Udfald på digitaltv
den: October 11, 2012, 17:16

Jeg har de samme problemer med mange af de digitale kanaler.
Jeg bor i Ferslev i parcelhus. Vi har udskiftet kabler og stik og indtil i går havde jeg kun problemer med optagelser - nu er der mange af de digitale kanaler som bare viser sort skærm... Der må da være sket noget siden det ikke virker mere???

martin@pro-
netconsult-
.dk
Newbie
Indlæg: 14
Indlæg Re: Udfald på digitaltv
den: October 11, 2012, 17:52

Nu har jeg frakoblet "Boksen" og kommet mit programkort direkte i mit Sony TV og så virker ALLE de digitale kanaler uden problemer de står endda MEGET skarpere end før...??? der er ikke ændret på stik eller kabler - det er kun "boksen" som er blevet fjernet, jeg må sige, at jeg er meget overrasket. Jeg mener, at foreningen bør tilbagekalde de skod bokse og komme med nogle som virker!

martin@pro-
netconsult-
.dk
Newbie
Indlæg: 14
Indlæg Re: Udfald på digitaltv
den: October 11, 2012, 18:29

Jeg har store problemer med min "boks med optager". Der har de sidste dage været store problemer med de digitale kanaler.
I dag har jeg prøvet at lave en total reset af boksen, men det hjalp ikke.
Jeg prøvede derefter, at fjerne boksen og indsætte programkortet direkte i tv'et. Så virker alle de digitale kanaler helt perfekt, men hele mit audio setup virker så ikke og jeg kan jo ikke starte forfra eller optage. :-(
Nen der er for mig ikke nogen tvivl mange af de problemer vi oplever skyldes de elendige bokse som vi fik i forbindelse med overgangen til STOFA...
Jeg opfordre GVD/STOFA til at komme med en løsning på dette ASAP.!!!
Den eneste fornuftige løsning er at alle boksene bliver udskiftet til noget som virker og naturligvis uden omkostning for brugerne som i alt for lang tid har måtte finde sig i elendigt signal og udfald!

carstenb
Pro
Indlæg: 139
Indlæg Re: Udfald på digitaltv
den: October 14, 2012, 23:14

Jeg kan kun tilslutte mig kritikken omkring boksen.

Jeg har i længere tid har lyst at lave et indlæg og samtidig sende dette til Stofa, for boksen med harddisk fungere under al kritik, derudover er der en del ting, der ikke fungere hensigtsmæssig, den er i hvert fald slet smart som Stofa fortæller os. Bemærk at jeg ikke har GVD net, så netværks fejl o.s.v. er udelukket, det handler udelukke om selve boksen dårlige funktionalitet.

Primære og største fejl er at den ikke kan tidsforskyde, efter nogle minutter begynder den at hakke, det går helt galt hvis man forsøger at optage et andet program samtidig, her er optagelsen også ødelangt af, spontane genstarter her jeg også oplevet, det virker på mig som om boksen slet ikke har kræfter nok til at håndtere HD, SD går det noget bedre med, men det kan vi jo ikke bruge til noget i 2012.

Så til en del ting der virker irriterende i forhold til den gamle Canal Digital boks og en ny boks fra Bokser(som jeg har kendskab til), og ja det er begge af det franske udskældte mærke Sagem, men begge er en hel del bedre end deres ry, men specielt den nye Boxer boks er både pæn og velfungerende, mens den gamle Canal digital boks ikke var pæn, virket den nu også ganske fint, og noget helt andet end den lille boks, vi alle fik smidt i hovedet.

Stofa boksen er begrænset til kun at kunne optage et program af gangen, både Canal Digital og Boxer boks kan programmeres til flere optagelsers af gagen, er de andre bokse slukket, optager de blot alle programmer, er de tændt, spørger de, når anden optagelse skal starte, om de skal skifte kanal og optage, gør man ingen ting gør de blot dette, smart!

Jeg er vant til, rigtig mange gange hen over sommeren, blot lige at tænde boks på TV2 ved 19 tiden(uden at tænde TV), og så gå i haven igen, måske lige starte en optagelse på en anden kanal, for så at komme ind noget senere, og se nyhederne med mere. Det gik hurtigt og let med at spole hen over ligegyldigheder og reklamer, det gør det blot ikke på Stofa boksen, fordi den mangler display, og så starter den op med Stofas reklame skidt, guide eller noget andet fis, der skal trykken 2-3 gange for at komme væk fra dette, og da den ikke konsekvent starter samme sted, er det sjældent lykkes mig at lave det nummer som jeg så tit har gjort på den gamle boks, forsøger man at lave en optagelse i stedet, går det heller ikke, for den spørger om flere ting, før man kommer i gang med at optage, i stedet for blot at starte med at optage som den gamle gjorde, det kræver med andre ord, at man skal til at tænde skærm, for at få boksen programmeret, det passer mig ikke, og jeg kan ikke forstå, at det skal være så besværligt. Og det med besværligt mener jeg, når min gamle mor er på besøg, kan hun simpelt hen ikke finde ud af at få boksen tændt, det går fint nok med at tænde tv, HDMI 1 og få tændt boksen, men man kan ikke blot trykke på 1, 2 o.s.v., man skal finde ”back” eller ”exit” knapperne, for at komme ud af reklame menu, hvorfor? det er hammeren irriterende.
Så for at opsummere

• Kan ikke tidsforskyde uden at hakke, laves en optagelse samtidig gør det helt galt, jeg behøver vel ikke at bemærke, at det kunne gammel CD boks og det går også fint for en ny boxer boks, jeg har ved flere lejligheder via Boxer set ”Vild med dans” lidt tidsforskudt(for at springe reklamer over)og så er Tandbørsten optaget, begge HD på hver sin MUX, ingen problemer, det kan Stofa boksen bare ikke klare.

• Kan kun optage et program af gangen, andre bokse kan optage flere programmer af gangen.

• Har ikke serie optagefunktion.

• Mangler display, hvilket gør, at al betjening skal ske via skærm, måske ikke et problem hvis Tv’et kører 24 timer i døgnet, men for os andre, der gerne vil spare på både slidtage og strøm, en dum begrænsning.

• Starter med Stofa reklame kanal og menu, besværlig at komme ud af, boks skal blot som alle andre, starte på den kanal der sidst blev brugt. Eneste punkt der nok desværre kan rettes med nyt firmware.
Jeg er glad for at jeg ikke har givet 2000 kr. for den, for det er den simpelt hen ikke vær, Canal Digital boksen kostet 1500 kr. og er trods sin alder bedre bestykke og funktionel. En Boxer boksmed harddisk koster i dag også omkring 1500 kr., hvorfor skal Stofas meget dårligere boks være så dyr! Jeg har før været ude efter Stofa fordi deres produkter er for dårligere og for dyre, ”smart tv” boksen er blot et nyt eksempel i rækken.

Bortset fra den konstatering er jeg selvfølgelig med på vognen over at klage, og håber da også virkelig at den blot kan bringes til at fungere, for selvfølgelig har den da en pænere brugerflade end den gamle. Nyt firmware kan rette mange ting nu om dage, jeg tvivler blot på, at den nogensinde kommer til at tilfredsstille mine krav, ærgerligt når nu den gamle boks gjorde dette.

Sider: 1 [2]
Mingle Forum by cartpauj
Version: 1.0.33.2; Side indlæst på: 0.045 sekunder.


Der er lukket for kommentarer.