Forum

Vi gør opmærksom på at forummet er til diskussion imellem antenneforeningens medlemmer. Hvis du derfor har brug for support kan du trykke her. Hvis du har spørgsmål til bestyrelsen, skal du benytte kontaktinformationerne på denne side.

Velkommen Gæst 

Vis/Skjul header

Velkommen, gæst! For at skrive indlæg kræves det, at du bliver registreret.

Sider: [1]
Forfatter Emne: Digitalt TV tuner kort i PC
moveng
Newbie
Indlæg: 19
Indlæg Digitalt TV tuner kort i PC
den: January 17, 2012, 23:53

Nu er der jo ikke længere et forum til hardware, så jeg håber det er OK jeg spørger her.

Jeg ville gerne kunne se digital TV på min PC og min gamle TV tuner var kun analog, så det blev erstattet af et Technisat Cablestar HD 2 kort med DVB-C tuner og så regnede jeg med at jeg kunne se TV, men jeg må sgu tilstå at opsætningen driller en del.
Er der nogen der har prøvet at instille kanaler på sådan en fætter, enten med den egen DVBviewer eller med Windows 7 Media Center og som har nogen tips? :)

carstenb
Pro
Indlæg: 139
Indlæg Re: Digitalt TV tuner kort i PC
den: January 19, 2012, 19:48

Jeg bruger selv den fulde version af DVBViever, den koster jo ikke ret meget, måske kan den noget den mindre medfølgende version ikke kan.
Du skal sikre dig at kortet er installeret rigtigt i Windows, kan ses under enhedshåndtering og enheder til
”lyd og video og spil”.
I DVBViever skal du under ”hardware” scanne efter nyt kort og vælge kortet, hvis dette ikke er sket i forvejen.
Under kanal opsætning, skal der vælges kabel, tallene i symbol rate skal fjernes og erstattes med 6952, og du kan med fordel starte på 306 Mhz og slutte på 778 da der ikke ligger noget digitalt uden for de områder, nu burde du finde alle kanaler. Hvis du stadig ikke finder noget, kan det skyldes, at din version af DVBviever er meget gammel, de ældre versioner scanner ikke efter 256QAM, der skal laves en ekstra ini fil til dette, men prøv lige.
Jeg er ikke helt skarp på, om der stadig skal et par tricks til at få mediecenter til at fungere med kabel, eller det er blevet fixet i Win7, men symbole rate og QAM skal skrives manuelt, eller så skal der vælges noget med ”fri” QAM.

carstenb
Pro
Indlæg: 139
Indlæg Re: Digitalt TV tuner kort i PC
den: January 19, 2012, 20:04

8-)

moveng
Newbie
Indlæg: 19
Indlæg Re: Digitalt TV tuner kort i PC
den: January 20, 2012, 16:27

Hej og tak for svaret.
DVBviewer finder godt nok kanalerne, men der kommer kun lyd, EPG og tekstTV frem, men intet billede. Lidt mystisk eftersom MediaPortal godt kan få billede på, så det kan jo virke.
Windows MediaCenter er endnu mere besværlig. Det kan godt finde TVkortet, men giver ingen mulighed for at indtaste symbolrate og QAM, så den finder intet. Lidt træls, for jeg må tilstå at jeg foretrækker at bruge WMC som jeg plejer.

moveng
Newbie
Indlæg: 19
Indlæg Re: Digitalt TV tuner kort i PC
den: January 21, 2012, 00:38

En lille update. Jeg kan stadig kun få lyd på i DVBViewer, men efter at have læst på diverse forummer, fandt jeg frem til programmet DVBLink som kan "snyde" Windows Media Center. Åbenbart har Microsoft været så flinke at de har udeladt understøttelse for DVB-C tunere i Media Center, så der skal lidt ekstra software til. Jeg hentede en 20 dages prøveversion og nu spiller mit Media Center bare. OK, det er da lidt surt at man først skal købe et tuner kort og så bagefter skal betale 150 kr ekstra for at få det til at spille sammen med Windows. :)

Sider: [1]
Mingle Forum by cartpauj
Version: 1.0.33.2; Side indlæst på: 0.047 sekunder.


Der er lukket for kommentarer.