Forbedret sikkerhed på dit Wi-Fi

Det er nu muligt at ændre sin krypteringsmetode fra WPA til WPA2, dette vil give dig en forøget sikkerhed på det trådløse netværk og er generelt noget som vi anbefaler at man får kigget på.

Årsagen til at vi har valgt at ligge det ud på denne måde, er at der er nogle komplikationer forbundet med at ændre den trådløse krypteringsmetode, i Windows kræves det at man fjerner netværket hvorefter at man kobler sig på igen.

Derfor er det en meget god ide at man har styr på nogle ting, inden man bestemmer sig for at ændre sin krypteringsform, man skal sørge for at man har sit kundekort, hvorpå ens netværksnavn samt netværkskode er skrevet, uden denne kan man ikke komme sit netværk igen, mangler man denne så skal man kontakte kontoret og få tilsendt en kopi.

Dernæst er det vigtigt at gennemlæser, og forstår vejledningen inden man laver ændringen, hvis man er i tvivl eller har spørgsmål, så kontakt kontoret inden man ændrer krypteringsmetoden.

Fremgangsmåden herfor (Windows 7): Find “PC” Ikonet nede i højre hjørne ved det digital ur, højreklik på denne og vælg “Netværks og Delingscenter”, I venstre side vil der være en række muligheder, en af disse er kaldet “Administrer trådløse netværk”, denne klikker man på og får listen over de netværk som computeren har gemt, på denne liste finder man det netværk som man har ude hos sig selv, det er opbygget af 3 pigenavne adskilt af tal. Man højreklikker på netværket og vælger “Fjern netværk”, efter dette vil man få en advarsel, denne skal man sige ja til – Så snart dette er gjort, så er man klar til at oprette forbindelse til sit netværk igen, dette sker via de 5 streger i højre hjørne (samme sted som pc ikonet), man klikker på denne og finder sit netværk og opretter forbindelse, præcis som da man oprettede forbindelse første gang.

Hvis dette ikke har afskrækket dig, så klik på mere knappen for at læse hvordan man ændrer det hele.


Ændringen af krypteringsformen er en ting man laver på vores selvbetjening og kræver meget få klik, man skal logge ind på vores selvbetjening på: http://login.gvdnet.dk/ – På denne side skal man bruge sit kundenummer samt sit masterkodeord, disse to ting vil fremgå på ens kundekort.

Når man er logget ind, så skal man i navigationsbaren i toppen vælge punktet “WLAN” – Under dette punkt kan man se sit netværksnavn og kode hertil, det man skal gøre for at ændre det er trykke på dropdown menuen hvor der står “Krypteringsform” og så vælge “WPA2-PSK”, herefter trykker man på “skift trådløs kanal” for at opdatere sin indstilling.

Herefter vil der gå ca 5 minutter, hvor modemmet vil genstarte, herefter skal man igennem guiden som man læste tidligere.

Husk vi er her for at hjælpe.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.